Een spel waar je om de 15 minuten kan winnen

Bij ieder persoon komen er wel emoties los bij winnen! Huilen van geluk, een dosis dopamine, trots en noem er nog maar een aantal op. Dat was voor ons de reden om een spel te maken waarbij je tot het einde van het spel iedere 15 minuten kan winnen!

Een spel van The Pub Games bestaat uit meerdere spelrondes. En iedere spelronde probeer je met je team sneller, slimmer en meer te raden dan de andere teams. In de applicatie of op groot scherm zien jullie live hoe jullie scoren in de spelronde ten opzichte van de andere teams. Dat zorgt ook weer voor emoties tijdens het spelen. De spelers van een team jutten elkaar op om nog beter te spelen, want iedereen is wel een klein beetje fanatiek.

Emoties naar boven laten komen zorgt ervoor dat je als team elkaar beter leert kennen. De week erop gaat het op de werkvloer nog over die collega die normaal zo stil is en nu ontzettend fanatiek was. Of de opschepper die alles wel dacht te winnen en steeds zijn best moest doen om niet laatste te eindigen. Emoties zorgen voor verbinding.

We hebben de spelrondes zo gemaakt dat iedere spelronde andere uitdagingen heeft. Daarmee wint niet altijd hetzelfde team of spelers. Of het nu de eerste of de laatste spelronde is, je kan altijd nog winnen. En natuurlijk is er ook een eindwinnaar. Soms gebeurt het wel eens dat de eindwinnaar geen enkele spelronde heeft gewonnen, maar toch de meeste punten heeft verzameld. Nog weer extra leuk. Bij ons doe-het-zelf spel speel je 7 spelrondes, dat betekent 8 kansen om iets te winnen. Dat zijn 8 kansen om de volgende dag te zeggen, wist je nog bij die en die spelronde?

Deelnemen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Dat is ook ons motto. Maar als we niet kunnen winnen, waar speel je dan voor? Oké, sommigen van ons zijn iets te fanatiek. Maar juist door te winnen en dus ook door te verliezen, leer je elkaar beter leren kennen. Zelf ben ik een redelijk rustig persoon, tot we een spel gaan doen, dan ben ik fanatiek. En hoe ga ik om met tegenslag tijdens het spel? En hoe ga ik om met ongelukkige tegenslag en hoe ga ik om tegenslag door mijn eigen slechte keuzes? Spel is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van ons zelf. Daarom willen wij ook volwassenen nog meer laten spelen, ook die willen zich blijven ontwikkelen toch?Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-07-15

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram