Checklist: Spellen voor grote groepen (>50 volwassenen)

Voor het organiseren van een spel voor een grote groep volwassenen moet je goed voorbereid zijn. Daarom delen wij een checklist met dingen je minimaal geregeld moet hebben om van jouw spel voor een grote groep volwassenen een succes te maken!

Wanneer een grote groep ergens komt, weet 95% van de groep vaak niet precies wat ze gaan doen. Zorg dat ze bij binnenkomst duidelijkheid krijgen over waar ze plaats gaan nemen en wanneer ze gaan starten. Dat voorkomt een chaos bij het starten van het spel.

Bij een spel horen spelregels, om die duidelijk te maken zal je de aandacht moeten krijgen van de gehele groep. Met een microfoon gaat het je waarschijnlijk wel lukken ;-). Wat ook nog kan is de spelregels digitaal of op papier te hebben, bij The Pub Games doen we beide zodat het altijd voor iedereen duidelijk is wat we gaan doen.

De ene groep is de andere groep niet, informeer goed naar de samenstelling van de groep. Maak het spel niet te makkelijk of te moeilijk. Maak het ook niet te eenzijdig want dan raken mensen snel verveeld. En vergeet niet de elementen als spanning, winnen en lachen het goed doen bij een groep. Zelf werken we bijvoorbeeld altijd met een tijdklok en delen we het spel op zodat er vaak een moment van winnen is.

Een spel spelen met een groep volwassenen draait om gezelligheid en spelplezier. En ... gaat door de maag. Als je dat goed geregeld heb, dan heb je al een gunfactor. Voel goed aan wat de behoefte is aan pauzes en hoe lang. En vergeet vooral niet de plaspauze te benoemen. Dat voorkomt dat als je weer wil starten dat er nog iemand naar de wc moet.

Volwassenen zijn net als kinderen snel afgeleid. Zorg dus dat tijdens speeltijd iedere speler zijn steentje kan bijdragen. Soms denk je wel eens dat het handig is dat de teams om en om spelen, maar als organisator zal je dan iedere keer weer het team dat wacht weer moeten organiseren om op te starten.

Heb jij nog toevoegingen voor deze checklist? Laat het ons weten op info@thepubgames.nl.Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-05-22

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram