Het geheim van The Pub Games: Diverse spelrondes

Eén van de redenen dat we gestart zijn met The Pub Games is dat we andere spellen voor groepen niet divers genoeg vonden. En dat zie je terug in de spelrondes van onze spellen. Iedere spelronde is er een ander soort uitdaging en heb je met je team nieuwe kansen om te winnen. Dat maakt het spel leuk voor iedereen.

Raad sneller, slimmer en meer dan de andere teams! Je gaat het dus niet alleen redden door meer te raden. Er zijn bij onze spellen ook spelrondes waar het draait om snelheid, puzzelkunde en geluk. En ondanks het spelen via één smartphone per team hebben ouderen net zoveel kans om te winnen dan jongeren. Eén van de spellen op snelheid is 'Kraak de code'. Waar je de antwoorden van één vraag zo snel mogelijk in de juiste volgorde moet krijgen. Dat is lastiger dan gedacht, gemiddeld doet een team er ongeveer 4 á 5 minuten over om de code te kraken. Zo ben je als team samen bezig en de adrenaline is daar als de code is gevonden!

Maar er zijn ook spelrondes waarbij je samen als team zoveel mogelijk probeert te raden. Extra leuk door het hoge aantal dat je kan raden en dat je samen probeert op te lossen. Iedere speler van het team speelt mee door dat de opdrachten op papier worden uitgedeeld. Door het antwoorden via de smartphone, kunnen wij in onze spelrondes meer plaatjes verwerken. Zo bestaat de spelronde 'raadplaat' van ons doe-het-zelf spel uit 28 logo's en de spelronde 'wie wat waar' uit 30 omschrijvingen/puzzels. Alle teams hebben in die spelrondes aan 8 minuten speeltijd ruim tijd genoeg om een 'deel' van de antwoorden te raden.

We proberen het met diverse soorten spelrondes het leuk voor iedereen te maken. Zo hebben we een ronde waarbij je zoveel mogelijk woorden moet maken, of een ronde waarbij je meerdere inschattingen moet geven. Of een puzzelronde, waarbij diverse puzzels leiden tot een code. En als je kiest voor een spel met presentator proberen we nog meer diversiteit in spelrondes aan te brengen, zoals een spelronde die een beetje lijkt op Deal or no Deal, alleen dan tegen elkaar.

De diversiteit van spelrondes maakt het spel leuk voor de hele groep! Wil je meer geheimen weten van The Pub Games? Kom snel een keer spelen.Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-07-09

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram