Het ontstaan van The Pub Games

Samen met een groep vrienden speelde ik regelmatig pubquizen. Lekker een biertje drinken en de hersenen een beetje kraken. Maar hoe meer ik speelde, hoe meer ik verveeld raakte. Tot een quizmaster een alternatieve spelronde had gemaakt. Dat wilde ik wel vaker spelen! In dit artikel vertel ik hoe het idee van The Pub Games is ontstaan.

Het nadeel van een pubquiz vind ik dat je te weinig met je team samen speelt. De één heeft wat meer kennis dan de ander, dus uiteindelijk was het voor mij meer bier drinken dan hersenen kraken. Misschien dat je bij 3 of 4 antwoorden op de 80 vragen het verschil kunt maken voor je groep. Daarnaast ben ik zo fanatiek dat ik mee wil doen om de prijzen, maar ik ook realistisch moet zijn dat algemene kennis niet mijn sterkste punt is. Tot toen die ene ronde, waarbij de quizmaster de teams vroeg om de antwoorden zo snel mogelijk op internet op te zoeken en het antwoord te smsen (zo ging dat in die tijd nog). Wauw... iedereen van het team speelde in eens mee!

Die spelronde is jaren in mijn achterhoofd blijven hangen over hoe je die spelronde verder zou kunnen toepassen. Een aantal jaar later had ik diverse spelrondes bedacht met opdrachten waarbij teams samen moeten spelen. Aangezien ik regelmatig voor mijn vriendengroep en familie spellen op maat maakte, van Party & Co tot Pictionary, ben ik een prototype gaan maken. In februari 2017 was het zover, de jaarlijkse familiedag, het spel was een succes, iedereen was enthousiast. Maar al snel kwam ik erachter dat dit spel niet te maken was. Er kwam teveel handwerk aan te pas, er was een grote kans op fouten en het aantal teams dat meespeelde zou niet meer dan 6 kunnen zijn.

De enige oplossing was om een applicatie ontwikkelen. Overtuigd van het idee en het enthousiasme van de familie ben ik dat gaan doen. Dat resulteerde in The Pub Games! Een interactief spel waarbij je diverse spelrondes in teams tegen elkaar speelt. Iedere spelronde krijg je als team een andere uitdaging om sneller, slimmer of meer te raden dan de andere teams. Van het toveren met letters en het kraken van codes tot zoveel mogelijk raden en het oplossen van puzzels.

En tuurlijk gaat het maken en ontwikkelen van een spel niet altijd over rozen. Maar uiteindelijk mag het eindresultaat er zijn. Naast het spel met presentator, hebben we nu ook een doe-het-zelf spel ontwikkelt. Het doe-het-zelf spel is een speldoos met daarin je eigen spelrondes om met zelf met je groep te spelen. Speciaal voor groepen van 8 tot 24 personen die niet het budget hebben om een presentator in te huren. En de inhoud van de spel is net zo leuk!

Voor de teambuildingspellen hebben we nog een speciale variant ontwikkelt waarbij je ook nog van team wisselt na iedere spelronde. Zo speel je en spreek je met iedereen. Deze variant is alleen speelbaar met presentator. Maar ook ontzettend leuk omdat er iedere spelronde weer nieuwe winnaars zijn! Benieuwd welk spel het beste bij jouw groep past? Geef een belletje, appje of mailtje.Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-07-12

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram