Een spel organiseren voor een groep volwassenen

Een spel organiseren voor een groep volwassenen is hartstikke leuk. Maar naast het kiezen van een leuk spel voor volwassenen, organiseert het spel zichzelf niet. Iemand zal de groep uitleg moeten geven over hoe het spel werkt, de spelregels moeten bewaken en mag de winnaars bekend maken.

Als je weet hoeveel personen ongeveer gaan spelen, kies dan een spel dat past bij het aantal personen. Kinderen zijn snel afgeleid, maar volwassenen ook. Zorg dus voor een spel waarbij iedereen zijn aandacht erbij kan en wil houden. Ga dus geen 30seconds spelen met meer dan 10 personen.

Hou het eenvoudig, als het te ingewikkeld wordt of te langdradig, dan verlies je de aandacht van de spelers. Dat is ook afhankelijk van hoe fanatiek jouw groep is, fanatieke groepen houden langer de aandacht erbij. En die willen ook meer details van de spelregels.

Afhankelijk van hoe fanatiek de spelers zijn, ga zo ook om met de spelregels. Tips of herhaling van spelregels tijdens het spel kan zorgen dat er extra veel plezier ontstaat. En vergeet natuurlijk niet af en toe een tussenstand door te geven!

Als je bij de aankondiging direct een leuke prijs op het spel zet, maakt ook al snel veel goed. Het is dan ook altijd leuk, ook al gaat om de eer, om de winnaars in het zonnetje te zetten. En als organisator krijg je dan ook vaak nog een bedankje, ook altijd leuk natuurlijk. Veel plezier en succes!

Wij maken spellen voor groepen volwassenen vanaf 8 personen. Als organisator hoef je alleen de korte en eenvoudige spelregels uit te leggen en de spelrondes uit te delen. De teams spelen via de smartphone en die regelt verder alles. Je moet alleen de eindstand nog even voorlezen;-)Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-05-01

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram