Een spel organiseren voor een groep volwassenen

Een spel organiseren voor een groep volwassenen is hartstikke leuk. Maar naast het kiezen van een leuk spel voor volwassenen, organiseert het spel zichzelf niet. Iemand zal de groep uitleg moeten geven over hoe het spel werkt, de spelregels moeten bewaken en mag de winnaars bekend maken.

Een spel kiezen

Als je weet hoeveel personen ongeveer gaan spelen, kies dan een spel dat past bij het aantal personen. Kinderen zijn snel afgeleid, maar volwassenen ook. Zorg dus voor een spel waarbij iedereen zijn aandacht erbij kan en wil houden. Ga dus geen 30seconds spelen met meer dan 10 personen.

Speluitleg geven

Hou het eenvoudig, als het te ingewikkeld wordt of te langdradig, dan verlies je de aandacht van de spelers. Dat is ook afhankelijk van hoe fanatiek jouw groep is, fanatieke groepen houden langer de aandacht erbij. En die willen ook meer details van de spelregels.

Spelregels bewaken

Afhankelijk van hoe fanatiek de spelers zijn, ga zo ook om met de spelregels. Tips of herhaling van spelregels tijdens het spel kan zorgen dat er extra veel plezier ontstaat. En vergeet natuurlijk niet af en toe een tussenstand door te geven!

De winnaars bekend maken

Als je bij de aankondiging direct een leuke prijs op het spel zet, maakt ook al snel veel goed. Het is dan ook altijd leuk, ook al gaat om de eer, om de winnaars in het zonnetje te zetten. En als organisator krijg je dan ook vaak nog een bedankje, ook altijd leuk natuurlijk. Veel plezier en succes!

The Pub Games

Wij maken spellen voor groepen volwassenen vanaf 8 personen. Als organisator hoef je alleen de korte en eenvoudige spelregels uit te leggen en de spelrondes uit te delen. De teams spelen via de smartphone en die regelt verder alles. Je moet alleen de eindstand nog even voorlezen;-)Lees ook de andere artikelen over het
Geschreven door Niek Neuvel

Met de speltips geeft Niek jullie tips over hoe jij interactief spelen kan toepassen.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten!
Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen

Doe het zelf spel
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram