Vijf stappen voor het organiseren van een teamuitje

Een teamuitje op je werk organiseren klinkt makkelijk, maar doe het maar eens. Bij een kwart van de bedrijven is de sfeer in het team niet leuk genoeg dat mensen enthousiast zijn over een teamuitje. Daarnaast is het organiseren zelf ook al niet makkelijk, zeker als de baas aan geeft dat het zo weinig mogelijk moet kosten.

Wil je een specifieke activiteit doen op je teamuitje, zoals sporten, strand of iets met water? Of ga je voor een niet locatie gebonden, zoals een pubquiz, escape room of een ander spel? Bedenk goed wat past bij jouw team. Hou het leuk voor iedereen, alleen eten is ook al een hele stap als je team niet gewend is om samen met elkaar wat te doen.

Altijd lastig om in te schatten, maar gemiddeld zien wij dat ongeveer 50 – 75 % aanwezig is op een teamuitje. Met uitzondering van kleinere teams van rond de 10 personen, waar de verbondenheid vaak groter is.

Ga je voor die specifieke activiteit? Zoek dan direct naar een bedrijf die deze aanbiedt, waarschijnlijk zijn er maar een aantal aanbieders waar je uit kan kiezen en is het niet op iedere locatie mogelijk. Denk je dat een algemene activiteit beter bij jouw team past? Zoek dan eerst naar een locatie. De bedrijven achter algemene activiteiten zijn niet locatie gebonden en altijd wel flexibel om naar jouw locatie toe te komen. Bespreek met de locatie dat je ook nog een activiteit wil doen en/of er eventueel een privéruimte beschikbaar is.

Bespreek met je team wat een goede dag is om je uitje te organiseren, wij zien steeds vaker dat donderdag de populairste dag is. Vrijdag zijn er veel mensen vrij en hebben dan niet de mogelijkheid om halverwege of einde middag naar de locatie toe te komen. Schiet een datumprikker in de groep, tegenwoordig heb je online meerdere gratis makkelijk werkende datumprikkers waarbij je eenvoudig bij houdt welke dag het populairst is. Stem deze dag met je locatie af.

Bij sommige locaties zullen ze direct ook suggesties doen van activiteiten die bij hen zijn georganiseerd. Als het dichtbij jouw wensen komt, dan weet je in ieder geval dat deze bedrijven andere leuke uitjes hebben verzorgd. Toch op zoek naar iets anders? Er zijn diverse websites waar je kan zoeken uit vele activiteiten. Vraag een offerte op en ga ervoor! Veel plezier!



Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-05-08

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram