Voorstelronde: Niek - oprichter van The Pub Games

Mijn naam is Niek en ik ben de oprichter van The Pub Games. Op jonge leeftijd was ik in mijn vrije tijd eigenlijk alleen maar bezig met sport en spel. Met mijn vader heb ik heel wat Yahtzee blokken er doorheen gejaagd. Al speelde we ook veel andere spellen als Monopoly, Rummikub, Klaverjassen en Abalone. En samen probeerde we altijd weer nieuwe tactieken uit om elkaar uit te dagen.

Toch heb ik geen studie gedaan met sport en spel. Achteraf heb ik daar spijt van. Mijn studie Economie vond ik saai, uiteindelijk heb ik een Bachelor Bedrijfskunde afgerond. De kriebels voor sport & spel zijn er altijd geweest, uiteindelijk is dat waar mijn passie ligt. Zo ben ik voetbaltrainer geweest, heb ik een voetbalsite gehad en nu heb ik dus een interactief spel ontwikkeld.

Wat ik zo mooi vind aan sport en spel is dat je uitgedaagd wordt om stappen te ondernemen. Juist door het samen spelen leer je elkaar beter kennen. Je ziet eigenschappen terug bij de ander die je in het normale leven niet zo snel ziet. Ik heb bijvoorbeeld in sport best een grote mond, terwijl ik in het 'normale leven' een rustig persoon ben. Als ik The Pub Games zou gaan spelen, zal je leren dat ik gemiddeld ben in algemene kennis, handig ben met puzzelen, erg fanatiek ben en denk in mogelijkheden. Door te spelen leer je om te gaan met tegenslagen maar vooral ook de sociale relatie. Hoe spreek jij iemand aan op een grote fout, blijf je positief, geef je vertrouwen of heeft iemand een schop onder zijn kont nodig. Allemaal situaties die terug komen in spel.

Mijn favoriete spellen zijn dan ook spellen waarbij je samen moet spelen. Of waarbij je dan wel tegen elkaar speelt maar ook soms samen moet spelen om een andere tegenstander te belemmeren. Daarbij kan je denken aan coöperatieve spellen, maar ook aan Kolonisten, Ticket to the Ride of Machi Koro. En niet teveel uitleg of te lang. Geen idee waarom, maar vooral lekker plezier maken met elkaar.

Dat is ook wat ik zo leuk vind aan The Pub Games, samen spelen! Ik ben dan ook ontzettend trots als ik hoor dat groepen samen leuk hebben gespeeld. Dan weet ik, dat mensen elkaar beter hebben leren kennen. Wil je mij nog beter leren kennen? Ik daag je uit voor een spel met eventueel een kop koffie of een biertje en wie weet leggen we de basis voor een mooie samenwerking!Lees ook andere artikelen over


Geschreven door Niek Neuvel op 2023-07-03

Met deze artikelen deelt Niek zijn kennis over hoe jij interactief spelen voor groepen kan toepassen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het hem weten! Je kan hem bereiken via niek@thepubgames.nl of bellen mag ook altijd op 06 42 44 14 64.

Spellen voor groepen

Digitale spel
De speldoos
Spel met presentator
Spel op maat

Algemene gegevens

The Pub Games
Coehoornstraat 12
1222 RT Hilversum
06 42 44 14 64
info@thepubgames.nl
www.thepubgames.nl
KVK: 71078096

Social media

Facebook
Instagram